x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Greenpeace acuză Apple că foloseşte prea mult curent electric. Apple acuză Greenpeace că a greşit raportul

Greenpeace acuză Apple că foloseşte prea mult curent electric. Apple acuză Greenpeace că a greşit raportul

18 Apr 2012   •   15:24
Greenpeace acuză Apple că foloseşte prea mult curent electric. Apple acuză Greenpeace că a greşit raportul

Organizatia Greenpeace a facut public un raport in care acuza compania Apple ca se numara printre marii poluatori ai lumii, dand drept exemplu proiectul centrului de prelucrare a datelor pe care Apple il construieste in Carolina de Nord, pe o suprafata de 152.400 de metri patrati, care ar necesita un consum de 100 de megawati pe zi.

La o zi dupa publicarea raportului, Apple a declarat intr-un comunicat ca estimarile Greenpeace sunt mult exagerate, iar centrul de prelucrare a datelor nu ar urma sa consume mai mult de 20 de megawati zilnic.

Greenpeace a acordat note mici companiilor Apple si Amazon pentru ca si-au amplasat centrele de prelucrare a datelor in zone in care alimentarea cu energie este bazata pe carbuni sau centrale nucleare. Aceste companii s-au plasat mai prost decat competitorii Google si Yahoo, in mare parte si pentru ca nu au furnizat toate datele cerute.

Inainte de a publica raportul, Greenpeace a declarat ca estimarile au fost facute luandu-se in calcul suprafata centrului de prelucrare a datelor.

Potrivit Apple, insa, centrul va folosi gaz obtinut prin degradarea organismelor biologice si panouri solare, pentru a asigura o parte din necesarul de energie.

Greenpeace a replicat din nou ca un centru de 152.400 de metri patrati nu are cum sa consume doar 20 de megawati, insa a felicitat Apple pentru incercarea de transparenta.

×
Subiecte în articol: apple greenpeace