x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grevă generală în Italia, în semn de protest faţă de măsurile de austeritate

Grevă generală în Italia, în semn de protest faţă de măsurile de austeritate

de Agerpres    |    12 Dec 2011   •   09:26
Grevă generală în Italia, în semn de protest faţă de măsurile de austeritate

Italia este paralizata, astazi, de o greva generala. Sindicatele sunt nemultumite de masurile de austeritate luate de noul guvern Monti si anunta incetarea activitatilor. Greva va dura trei ore.

Incetarea activitatii va fi insotita de proteste in intreaga Italie la sediile autoritatilor locale, noteaza cotidianul Corriere della Sera.

Pentru sindicatele de muncitori, planul de austeritate aprobat de guvernul Monti "nu contine masuri de echitate sociala", asa cum afirma guvernantii care sunt "evazivi" in ceea ce priveste garantiile pentru clasa medie. Tocmai din acest motiv, sindicatele incep de astazi unei lungi serii de greve nationale in sectorul public si privat.

Calendarul protestelor vizeaza si zilele de 15 si 19 decembrie. Greva nationala de astazi prevede incetarea activitatii angajatilor din sectorul public cu trei ore inainte de schimbarea turei de dupa-amiaza, lucru care va crea un haos in toate domeniile, scrie cotidianul La Stampa.

Sunt programate si manifestatii in fata Parlamentului in fiecare zi a saptamanii urmatoare.

Ministerul roman al Afacerilor Externe ii avertizeaza pe cei care vor sa calatoreasca in Italia ca vor avea loc o serie de proteste in perioada urmatoare.

×