x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Greva si batai - Stare de criza la Beirut

Greva si batai - Stare de criza la Beirut

de Irina Cristea    |    24 Ian 2007   •   00:00
Greva si batai  -  Stare de criza la Beirut

Drumuri blocate, curse aeriene anulate si ciocniri intre protestatari si fortele de ordine. Peste toate acestea, o panza de fum urat mirositor. Asa arata ieri Libanul in prima zi de greva generala organizata de opozitie pentru a forta inlaturarea Guvernului pro-occidental condus de Fouad Siniora.

Situatia cea mai tensionata este in capitala Beirut. Aproape 60 de persoane au fost ranite in urma ciocnirilor dintre partizanii puterii si cei ai Opozitiei. Protestatarii au incendiat sute de cauciucuri, transformand strazile orasului in puncte fierbinti nu doar la figurat, ci si la propriu si blocand traficul. "De aici de sus, de la noi, se vede orasul invelit intr-o panza de fum de la atatea cauciucuri aprinse", a declarat, pentru Jurnalul National, Nicu C., un roman care locuieste la cativa kilometri de capitala libaneza.

TAROM NU STIE. Singura cale de acces spre aeroportul international din Beirut era blocata, la ora inchiderii editiei, iar multe companii aeriene isi anulasera cursele catre aceasta destinatie. Compania Tarom avea prevazut un zbor Bucuresti-Beirut ieri la ora 23:20. Pana ieri dupa-amiaza, reprezentantii companiei nu aveau informatii despre o eventuala anulare a cursei.

×
Subiecte în articol: externe