x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grupul Deutsche Telekom, suspectat de acordare de mită în Balcani

Grupul Deutsche Telekom, suspectat de acordare de mită în Balcani

de Irina Cristea    |    15 Sep 2010   •   00:00

Grupul german de telecomunicaţii Deutsche Telekom, precum şi preşedintele acestuia, Rene Obermann, sunt vizaţi de o anchetă privind acordarea de mită în Balcani, potrivit ediţiei de miercuri a cotidianului Sueddeutsche Zeitung, citată de AFP.

Deutsche Telekom este un nume nou pe o listă de mari firme germane acuzate, în ultimul an, de corupţie. Cel mai recent şi răsunător astfel de scandal implică grupul Daimler, suspectat că ar fi oferit mită în valoare de 3,3  milioane de euro în 22 de ţări pentru a-şi asigura unele contracte. Iţele anchetei în acest caz ajung şi în România, unde singurul contract consistent care a implicat autorităţile române şi grupul Daimler a fost cel prin care RATB a achiziţionat 1.000 de autobuze Citaro în două tranşe de câte 500 de bucăţi. Valoarea contractului a fost de peste 200 de milioane de euro, el datând din 2005, din perioada mandatului de primar al lui Adriean Videanu.

Cazul Deutsche Telekom ar implica acordarea a milioane de euro sub formă de mită în ţări balcanice, între care şi Macedonia, prin intermediul unei filiale ungare a Deutsche Telekom.

Parchetul din Bonn a demarat o anchetă pentru corupţie sau complicitate la corupţie, împotriva a opt lideri sau angajaţi de la Deutsche Telekom, printre care şi preşedintele Rene Obermann, care, în urmă cu câţiva ani, era responsabil de operaţiunile de telefonie mobilă ale companiei în Europa de Est, adaugă publicaţia.

Sediul Deutsche Telekom din Bonn, precum şi domiciliul lui Obermann au fost percheziţionate la sfârşitul lui august, a precizat ziarul.
Compania Deutsche Telekom nu a putut fi contactată pentru a comenta aceste informaţii.

×
Subiecte în articol: externe