x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Guvernul finlandez le recomandă britanicilor să se înregistreze la autoritățile de imigrație

Guvernul finlandez le recomandă britanicilor să se înregistreze la autoritățile de imigrație

17 Ian 2019   •   10:30
Guvernul finlandez le recomandă britanicilor să se înregistreze la autoritățile de imigrație
Sursa foto: ANDY RAIN/EPA

Guvernul de la Helsinki le-a recomandat britanicilor care trăiesc în Finlanda să se înregistreze la autorităţile de imigraţie cât mai curând posibil, în contextul îngrijorărilor în creştere legate de posibilitatea unui Brexit 'dezordonat', transmite dpa. 

În cazul în care Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană la 29 martie fără un acord, britanicii care trăiesc în Finlanda vor fi consideraţi cetăţeni ai unui stat terţ, a precizat Ministerul de Interne de la Helsinki într-un comunicat. 

Finlanda vrea să protejeze dreptul britanicilor de a trăi, munci şi studia în această ţară pe viitor. 

Într-o declaraţie pentru agenţia de ştiri STT, premierul Juha Sipila le-a cerut miercuri tuturor britanicilor care trăiesc în Finlanda să-şi înregistreze şederea la autorităţile de imigraţie cât mai curând posibil. 

Scopul principal este ca toţi cei aproximativ 5.000 de britanici de pe teritoriul Finlandei să poată continua să trăiască în această ţară în cazul unui Brexit fără acord cu UE. 

Cetăţenii străini au obligaţia de a se înregistra la autorităţile de imigraţie din Finlanda, indiferent de unde provin, dacă intenţionează ca şederea lor să fie mai lungă de trei luni.

AGERPRES

×