x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Guvernul Greciei pregăteşte o nouă lege privind dreptul de azil

Guvernul Greciei pregăteşte o nouă lege privind dreptul de azil

29 Sep 2019   •   17:00
Guvernul Greciei pregăteşte o nouă lege privind dreptul de azil

Guvernul elen pregăteşte o nouă lege privind dreptul de azil, pentru a gestiona mai bine situaţia zecilor de mii de migranţi aflaţi deja pe teritoriul ţării şi a celor care continuă să sosească cu sutele, a anunţat duminică ministrul de stat George Gerapetritis, transmite AFP.

'Consiliul de miniştri de luni va discuta un proiect de lege propus de Ministerul Protecţiei Cetăţeanului, care va moderniza, în acord cu criteriile europene, procedura referitoare la dreptul de azil', a declarat Gerapetritis la postul Skai TV.

Ministrul a insistat pe necesitatea ca migranţii să fie primiţi în centre cu condiţii de trai decente, taberele actuale fiind în mare măsură excedate.

Spre exemplu, tabăra Moria, de pe insula Lesbos, găzduieşte în prezent 13.000 de oameni, deşi fusese prevăzută pentru numai 3.000.

În Grecia se află 70.000 de migranţi, mai ales refugiaţi sirieni, care s-au aventurat într-o traversare periculoasă a Mediteranei dinspre coastele Turciei.

În urma unui acord cu Uniunea Europeană în 2016, Ankara a luat măsuri pentru a limita aceste plecări spre Grecia, însă în ultimele a fost observată o recrudescenţă a lor.

Duminică dimineaţă, două ambarcaţiuni au sosit la Skala, pe insula Lesbos, având la bord 84 de migranţi, printre care mulţi copii, a constatat AFP la faţa locului.

Potrivit autorităţilor, în 24 de ore, de sâmbătă dimineaţa până duminică dimineaţa, aproape 400 de migranţi au sosit în Grecia.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: dreptul de azil grecia