x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Guvernul japonez va construi 100.000 de case în regim de urgenţă

Guvernul japonez va construi 100.000 de case în regim de urgenţă

22 Apr 2011   •   16:34
Guvernul japonez va construi 100.000 de case în regim de urgenţă
Sursa foto: /Reuters

Executivul nipon a aprobat un buget de urgenţă, de 50 de miliarde de dolari, pentru începerea reconstrucţiei în zona lovită de cel mai mare dezastru natural din istoria ţării.

Conform Associated Press, prima urgenţă o constituie construcţia a 100.000 de locuinţe destinate sinistraţilor. 30.000 dintre locuinţe vor fi gata chiar la finalul lunii mai, termenul de predare a celorlalte 70.000 fiind luna iulie.

În acest moment, peste 135.000 de niponi trăiesc în adăposturi, iar nervii locuitorilor unui astfel de aşezământ au fost întinşi la maxim cu prilejul unei vizite făcute de preşedintele TEPCO. Aspru criticat pentru modul în care a gestionat criza de la Fukushima, Masataka Shimizu a încercat să-şi ceară scuze celor 1600 de oameni care trăiesc într-un adăpost din Koryiama, însă a avut nevoie de protecţia poliţiei pentru a putea părăsi locaţia.

Suntem furioşi, furioşi, furioşi”, „Ce-ai zice să petreci tu o lună în astfel de condiţii” ori „ia-ţi blestemata de energie la Tokyo”, au fost doar câteva din scandările la adresa lui Shimizu, care a apucat doar să anunţe că situaţia de la Fukushima va fi din nou sub control cel mai devreme în şase-nouă luni.

×
Subiecte în articol: sinistrati cutremur japonia tepco