x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hackerii sirieni au atacat contul de Twitter al FC Barcelona. Ce au scris piraţii informatici pe reţeaua de socializare

Hackerii sirieni au atacat contul de Twitter al FC Barcelona. Ce au scris piraţii informatici pe reţeaua de socializare

20 Feb 2014   •   11:30
Hackerii sirieni au atacat contul de Twitter al FC Barcelona. Ce au scris piraţii informatici pe reţeaua de socializare

Piraţi informatici sirieni au atacat, în cursul zilei de miercuri, contul de pe reţeaua de socializare Twitter a clubului spaniol FC Barcelona, pe care au postat diverse mesaje, informează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Aşa-numita "Armată Electronică Siriană", simpatizantă a regimului lui Bashar al-Assad, şi-a asumat pe aceeaşi reţea de socializare responsabilitatea ciberatacului.

"Dragă conducere a FC Barcelona, nu permite ca banii Qatarului să te finanţeze, sunt plini de sânge şi de asasinate", a fost unui dintre tweet-urile înserate de către piraţii informatici.

Un alt mesaj transmitea "un salut special lui Real Madrid", marea rivală a celor de la FC Barcelona.

Mesajele au fost eliminate de pe paginile clubului catalan, care a avizat în legătură cu utilizarea conturilor sale într-o formă frauduloasă.

"Tweett-urile publicate abuziv au fost eliminate. Ne cerem scuze", a precizat FC Barcelona pe Twitter.

"Armata Electronică Siriană", apărută în mai 2011, a fost protagonista mai multor atacuri împotriva unor medii de comunicare, precum ziarele The Financial Times, The Washington Post sau The Guardian.

Din rândul piraţilor informatici fac parte partizani ai regimului lui Bashar al-Assad, care considerat că emiratul Qatar susţine grupările teroriste care operează în Siria, cum îi denumesc autorităţile de la Damasc pe opozanţii săi.

×