x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hamas cere „garanții scrise din partea SUA” pentru a accepta acordul de încetare a focului în Gaza

Hamas cere „garanții scrise din partea SUA” pentru a accepta acordul de încetare a focului în Gaza

de Redacție Jurnalul    |    12 Iun 2024   •   22:15
Hamas cere „garanții scrise din partea SUA” pentru a accepta acordul de încetare a focului în Gaza
Sursa foto: Hepta

Reprezentanții Hamas cer „garanții scrise din partea SUA” pentru a accepta acordul de încetare a focului în Gaza. Acordul prezentat public de președintele american Joe Biden prevede un plan în trei etape. Acesta a fost acceptat și de membrii Consiliului de Securitate al ONU.

Hamas vrea garanții scrise din partea SUA cu privire la încetarea permanentă a focului și la retragerea forțelor israeliene din Gaza înainte de a semna acordul de armistițiu propus de Joe Biden, susțin surse egiptene citate de Reuters.

„Hamas dorește asigurarea unei tranziții automate de la o fază la alta, conform acordului stabilit de președintele Biden”, a spus o a treia sursă.

Preocupările Hamas par să se concentreze pe trecerea de la prima fază a planului în a doua, având în vedere lipsa de detalii.

Conform propunerii, în prima fază a planului va fi o încetare a focului care va dura șase săptămâni, timp în care Israelul și Hamas vor negocia încetarea permanentă a luptei din Gaza. Dacă negocierile durează mai mult de șase săptămâni, încetarea focului va continua atât timp cât este nevoie pentru a ajunge la un acord.

Faza a doua va implica predarea ostaticilor rămași și retragerea armatei israeliene din Gaza. Faza finală va fi un „plan major de reconstrucție” pentru Gaza.

(sursa: Mediafax)

×