x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Harris și-a asigurat sprijinul majorității delegaților pentru a deveni candidatul democrat

Harris și-a asigurat sprijinul majorității delegaților pentru a deveni candidatul democrat

de Redacția Jurnalul    |    23 Iul 2024   •   10:30
Harris și-a asigurat sprijinul majorității delegaților pentru a deveni candidatul democrat
Sursa foto: Hepta

Vicepreședintele american, Kamala Harris, și-a asigurat luni sprijinul majorității delegaților la Convenția Națională Democrată, asigurându-se probabil că va deveni candidatul partidului la președinție, potrivit mai multor surse citate de Reuters.

Un sondaj realizat de Associated Press în rândul delegaților a arătat că Harris are sprijinul a 2.538 de delegați, cu mult peste cei 1.976 necesari pentru a câștiga votul delegaților în următoarele săptămâni. Președintele Comitetului Național Democrat, Jaime Harrison, a declarat luni că partidul va desemna un candidat la președinție până la 7 august.

Delegații se mai pot răzgândi până atunci, dar nimeni altcineva nu a primit niciun vot în sondajul AP, iar 57 de delegați s-au declarat indeciși.

La câteva minute după ce a primit sprijinul lui Biden duminică, Harris a început să consolideze sprijinul democraților pentru candidatura sa la prezidențiale, obținând angajamente din partea a sute de delegați la convenție, anunțând o strângere masivă de fonduri și obținând sprijin din partea unor personalități de vârf ale partidului, a relatat Reuters.

Printre acestea se numără și Nancy Pelosi. Practic, toți democrații proeminenți care au fost considerați potențiali contestatari ai lui Harris și-au declarat sprijinul pentru aceasta, inclusiv guvernatorii Gretchen Whitmer din Michigan, Gavin Newsom din California și Andy Beshear din Kentucky. Whitmer, într-o postare pe X, a declarat luni că va fi co-președinte al campaniei lui Harris.

Președintele Joe Biden și-a exprimat sprijinul pentru Harris duminică, când s-a retras din cursă pe fondul unor întrebări legate de vârsta și sănătatea sa.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Kamala Harris candidatul democrat