x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Harta crimelor grupării neonaziste din Germania. 10 oameni ucişi în 13 ani

Harta crimelor grupării neonaziste din Germania. 10 oameni ucişi în 13 ani

16 Noi 2011   •   09:27
Harta crimelor grupării neonaziste din Germania. 10 oameni ucişi în 13 ani

Noi informatii privind gruparea neonazista responsabila pentru moartea a 10 oameni, jaful a 14 banci si doua atentate cu bomba au iesit la iveala, printre acuzati fiind si un membru al serviciului de informatii Verfassungsschutz al landului Hessa, scrie The Guardian.

Acesta ar fi fost complice la impuscarea unui turc de 21 de ani, intr-un internet cafe, in 2006. Se pare ca agentul nu-si ascunsese niciodata afinitatea pentru nazism, porecla lui de mic copil fiind "Micul Adolf".

Cand politia i-a perchezitionat apartamentul au gasit o ascunuatoare plina cu arme si hartii cu pasaje din Mein Kampf.

Ministrul german de Interne, Hans-Peter Friedrich, a solicitat crearea unui registru al neonazistilor din Germania. Baza de date ar trebui sa contina informatii despre "extremisti cu potential violent" si sa aiba acces la ea toate serviciile secrete ale celor 16 landuri.

Marti dupa-amiaza, partidul Uniunea Crestin Democrata, din care face parte si cancelarul Angela Merkel, a luat decizia de a scoate in afara legii Partidul Democrat German (o grupare de extrema dreapta legala). Acelasi lucru l-a cerut si Partidul Social Democrat, din opozitie.

Citeste si: Germania in stare de soc: noua crime cu caracter rasial si uciderea unui politist, puse pe seama neonazistilor

×