x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hunter Biden, acuzații federale pentru evaziune fiscală

Hunter Biden, acuzații federale pentru evaziune fiscală

de Redacția Jurnalul    |    08 Dec 2023   •   17:15
Hunter Biden, acuzații federale pentru evaziune fiscală
Sursa foto: Hepta

Departamentul de Justiție a depus joi noi acuzații penale împotriva fiului președintelui american Joe Biden, Hunter, acuzându-l că nu a plătit impozite de 1,4 milioane de dolari în timp ce a cheltuit milioane de dolari pentru un stil de viață luxos, scrie Reuters.

Hunter Biden, în vârstă de 53 de ani, a fost acuzat de trei infracțiuni fiscale grave și șase infracțiuni minore, potrivit unui rechizitoriu depus la Tribunalul Districtual al SUA, Districtul Central din California.

El riscă până la 17 ani de închisoare dacă va fi condamnat. Departamentul de Justiție a declarat că ancheta asupra lui Biden este în curs de desfășurare.

„Inculpatul s-a angajat într-o schemă de patru ani pentru a nu plăti cel puțin 1,4 milioane de dolari în impozite federale autoevaluate pe care le datora pentru anii fiscali 2016 - 2019”, se arată în rechizitoriu.

Acesta a adăugat că, în schimb, a cheltuit sume uriașe „pe droguri, escorte și prietene, hoteluri de lux și proprietăți de închiriat, mașini, îmbrăcăminte și alte articole de natură personală”, inclusiv peste 70.000 de dolari pentru reabilitare în urma consumului de droguri.

Avocatul lui Hunter Biden, Abbe Lowell, a declarat în comunicat că clientul său și-a rambursat integral impozitele, acuzându-l pe avocatul special al SUA, David Weiss, care conduce ancheta în cazul lui Hunter Biden, că a renunțat la un acord anterior, potrivit presei americane.

„Dacă numele de familie al lui Hunter ar fi fost altul decât Biden, acuzațiile din Delaware, iar acum din California, nu ar fi fost aduse”, a declarat Lowell.

Casa Albă a refuzat să comenteze.

Acuzația spune că Hunter Biden „a câștigat bine” în timp ce a făcut parte din consiliile de administrație ale Burisma, un conglomerat industrial ucrainean, și ale unui fond de investiții privat chinezesc.

Procurorii au declarat că, între 2016 și octombrie 2020, acesta a primit un venit brut total de peste 7 milioane de dolari.

Aceasta a inclus aproape 2,3 milioane de dolari din poziția sa în consiliul de administrație al Burisma între 2016 și 2019, se arată în dosar.

Afilierea lui Hunter Biden la Burisma a fost în centrul atacurilor de ani de zile din partea parlamentarilor republicani care l-au acuzat că se folosește de numele familiei sale pentru a face bani în străinătate.

„Inculpatul avea obligația legală de a plăti impozite pe toate veniturile sale, inclusiv pe veniturile obținute în Ucraina din serviciul său în consiliul de administrație al Burisma, onorariile generate de încheierea de tranzacții cu fondul chinezesc de capital privat, precum și veniturile obținute din activitatea sa de avocat și din alte surse”, se arată în rechizitoriu.

La veniturile lui Hunter Biden s-a adăugat munca pentru CEFC China Energy Co Ltd, un conglomerat energetic chinez.

Pe măsură ce veniturile lui Hunter Biden au crescut, la fel au crescut și cheltuielile sale, potrivit rechizitoriului.

Numai în 2018, se arată în rechizitoriu, Hunter Biden „a cheltuit peste 1,8 milioane de dolari, inclusiv aproximativ 772.000 de dolari în retrageri de numerar, aproximativ 383.000 de dolari în plăți către femei, aproximativ 151.000 de dolari în îmbrăcăminte și accesorii”.

Acuzația a adăugat: „Inculpatul nu a folosit niciunul dintre aceste fonduri pentru a-și plăti impozitele în 2018”.

În octombrie, Hunter Biden a pledat nevinovat la acuzațiile din Delaware că a mințit cu privire la faptul că a consumat droguri în timp ce cumpăra o armă de foc, în prima urmărire penală a copilului unui președinte american în exercițiu.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Hunter Biden evaziune