x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ÎNDRUMAR DE SĂRBĂTORI / MAE ne dă sfaturi pentru călătoria în străinătate

ÎNDRUMAR DE SĂRBĂTORI / MAE ne dă sfaturi pentru călătoria în străinătate

de Mihaela Matachita    |    20 Dec 2008   •   00:00

Ministerul de Externe recomandă turiştilor români care vor să petreacă vacanţa de sărbători în străinătate să se informeze înainte de plecare, şi a elaborat un îndrumar în acest sens, a relatat Mediafax.



MAE a pus la dispoziţie un îndrumar cu informaţii utile legate de destinaţiile favorite către care se îndreaptă în această perioadă turiştii români. Îndrumarul, care poate fi accesat pe site-ul MAE la secţiunea "Sfaturi de călătorie", îi îndeamnă pe români:

-    să verifice din timp, înainte de plecare, dacă au nevoie de viză de intrare în ţara de destinaţie şi dacă au documentele de călătorie valabile;

-    să încheie o asigurare completă de călătorie înainte de a pleca;  

-    să încheie o asigurare medicală de călătorie înainte de plecare;

-    să evite zonele cu potenţial conflictual;

-    să verifice care este suma maximă de bani pe care o pot introduce în ţara de destinaţie şi să declare la vamă fondurile ce depăşesc această limită.

AVERTISMENTE

-    "Nu vă oferiţi să transportaţi bagajele unor persoane străine! Există riscul ca, fără să ştiţi, în aceste bagaje să se afle droguri sau obiecte interzise. Faptul că nu cunoaşteţi ce transportaţi nu vă absolvă de pedeapsă, atâta timp cât bagajul este pe numele dumneavoastră. Există ţări în care este aplicată pedeapsa capitală pentru traficul sau deţinerea de droguri."

-    "Nu ţineţi documentele personale (paşaport, carte de identitate, bani sau carduri) la vedere". "Nu vă lăsaţi bagajele şi geanta nesupravegheate!". "Păstraţi separat o copie a actelor de identitate şi biletului de avion". "Aveţi grijă unde fumaţi!" şi "Evitaţi să intraţi în conflict cu persoane străine, nu înjuraţi şi nu reproduceţi gesturi obscene."

MAE îi sfătuieşte pe români să ia cu ei datele de contact ale misiunilor diplomatice ale României din ţara de destinaţie.



    

×
Subiecte în articol: externe