x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Imagini sfâșietoare de la înmormântarea lui Aleksei Navalnîi. Cum l-au condus rușii pe ultimul drum: "Nu ți-a fost frică! Nu ne este frică!"

Imagini sfâșietoare de la înmormântarea lui Aleksei Navalnîi. Cum l-au condus rușii pe ultimul drum: "Nu ți-a fost frică! Nu ne este frică!"

de Redacția Jurnalul    |    03 Mar 2024   •   08:00
Imagini sfâșietoare de la înmormântarea lui Aleksei Navalnîi. Cum l-au condus rușii pe ultimul drum: "Nu ți-a fost frică! Nu ne este frică!"
Sursa foto: Hepta

Oamenii s-au adunat pentru a-l onora pe regretatul lider al opoziției ruse Alexei Navalnîi, care a murit în urmă cu două săptămâni într-o închisoare din Arctica.

Slujba de înmormântare s-a ținut la biserica Maicii Domnului din zona de sud-est a Moscovei, iar înmormântarea a avut loc în Cimitirul Borisov.  La eveniment au participat mii de susținători, precum și diplomați străini.

Mama lui Navalnîi, Liudmila, a fost întâmpinată de oameni în doliu în afara bisericii, la scurt timp după ce slujba de înmormântare s-a încheiat.

Mai multe persoane au putut fi văzute apropiindu-se de ea, îmbrățișând-o și spunându-i: "Îți mulțumim pentru fiul tău" și "Iartă-ne".

Presa internațională notează că ambasadorul american Lynne Tracy și diplomatul francez Pierre Levy au așteptat, amândoi, la coadă pentru a-și lua adio de la politicianul mort în închisoare.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Iulia Navalnaia, văduva lui Aleksei Navalnîi, a postat un mesaj însoțit de un clip video în ziua în care liderul opoziției ruse a fost înmormântat la Moscova.

"Lioșa, îți mulțumesc pentru 26 de ani de fericire absolută. Da, chiar și pentru fericirea din ultimii trei ani. Pentru dragoste, pentru că m-ai susținut mereu, pentru că m-ai făcut să râd chiar și când ai fost în închisoare, pentru că te-ai gândit mereu la mine.

Iulia Navalnaia: "Nu știu cum să trăiesc fără tine, dar voi încerca"

Nu știu cum să trăiesc fără tine, dar voi încerca să te fac să te bucuri pentru mine și să fii mândru de mine, acolo sus.

Nu știu dacă pot face față sau nu, dar voi încerca.

Ne vom întâlni cu siguranță într-o zi. Am atât de multe povești nespuse pentru tine și am atât de multe cântece salvate pentru tine în telefonul meu. Cântece stupide și amuzante, în general, ca să fiu sinceră. Cântece groaznice.

Dar sunt despre noi și am vrut cu adevărat să le asculți, să te văd cum le asculți, cum râzi și apoi cum mă îmbrățișezi", a scris Navalnaia pe contul său de pe rețeaua X. 

În timp ce părinții lui Navalnîi au fost prezenți, vineri, la înmormântare, văduva disidentului nu a participat la eveniment, notează CNN.

×
Subiecte în articol: inmormăntare alexei navalnîi