x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Impozit zero pe venit! Cum vrea Viktor Orban să îi cucerească pe tineri înainte de alegeri

Impozit zero pe venit! Cum vrea Viktor Orban să îi cucerească pe tineri înainte de alegeri

15 Ian 2021   •   21:14
Impozit zero pe venit! Cum vrea Viktor Orban să îi cucerească pe tineri înainte de alegeri

Cum vrea Viktor Orban să îi cucerească pe tineri înainte de alegeri: Impozit pe venit zero pentru cei sub 25 de ani.

Ungaria ar putea elimina impozitul pe venit pentru adulţii tineri, într-o mutare văzută de mulţi ca o încercare a premierului Viktor Orban de a cuceri electoratul tânăr înaintea alegerilor parlamentare din 2022, potrivit Bloomberg.

Planul implică pe oricine cu vârsta sub 25 de ani şi ar urma să fie implementat până la începutul anului viitor, chiar înainte ca populaţia să se îndrepte spre urne pentru a decide dacă îi acordă lui Orban al patrulea mandat consecutiv sau nu.

Plafonul până la care ar fi aplicată facilitatea fiscală ar putea fi salariul mediu, însă guvernul nu a decis încă pragul exact.

Electoratul tânăr este zona în care Orban se descurcă cel mai prost din punct de vedere demografic, una în care opoziţia conduce faţă de partidul premierului, conform unor sondaje Median publicate anul trecut.

Politica lui Orban este descrisă de el drept creştin-conservatoare, iar politicile sale au atras criticile aliaţilor săi din Uniunea Europeană din cauza unor legi care au afectat libertăţile civile ale populaţiei.

„Această mutare nu este surprinzătoare când sondajele arată puţină susţinere pentru partidul lui Orban în rândul tinerilor”, a declarat Andras Biro-Nagy, director în cadrul institutului de cercetare Policy Solutions din Budapesta.

Planul lui Orban ar costa circa 508 milioane de dolari pe an şi ar fi similar cu planul aprobat în Polonia în 2019. Anul trecut, Croaţia a gândit o astfel de facilitate fiscală pentru cei sub 25 de ani pentru a combate ceea ce este cunoscut drept „exodul creierelor” – în contextul în care tinerii pleacă destul de repede în alte ţări.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: orban viktor