x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incendii devastatoare în Australia. Mii de localnici, în pericol

Incendii devastatoare în Australia. Mii de localnici, în pericol

de Redacția Jurnalul    |    28 Oct 2023   •   12:20
Incendii devastatoare în Australia. Mii de localnici, în pericol
Sursa foto: Hepta

Autoritățile au îndemnat sâmbătă mii de persoane din statul australian Queensland să plece, în timp ce incendiile care au distrus cel puțin 30 de case continuă să amenințe localitățile rurale.

Peste 35 de incendii de vegetație ardeau sâmbătă în Queensland, orașul Tara, situat la aproximativ 890 de kilometri de capitala statului, Brisbane, fiind printre zonele cele mai expuse la risc, potrivit autorităților citate de Reuters.

Australia se confruntă cu un sezon de incendii de vegetație cu risc ridicat după debutul unui fenomen meteorologic El Nino, asociat cu evenimente extreme precum incendii, cicloane și secete.

Ultimele două sezoane de incendii din Australia au fost liniștite în comparație cu catastrofala "vară neagră" din 2019-2020 a incendiilor de vegetație care au distrus o suprafață de mărimea Turciei și au ucis 33 de persoane.

Serviciile de pompieri și situații de urgență din Queensland au emis sâmbătă o avertizare de urgență privind incendiile de vegetație care a inclus Tara, cu o populație de aproximativ 3.800 de locuitori, îndemnând locuitorii să "plece imediat".

"Viața dumneavoastră ar putea fi în pericol", a precizat agenția pe site-ul său.

De asemenea, au fost emise avertizări pentru localitățile rurale din apropiere, The Gums, Wieambilla și pentru zonele rurale Colosseum și Mount Tom, la aproximativ 510 km.

Peste 30 de case au fost distruse în incendiile de vegetație, declanșate în această săptămână și alimentate de vânt.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: incendii australia