x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incendii devastatoare în Portugalia; peste 2.000 de pompieri au fost mobilizaţi

Incendii devastatoare în Portugalia; peste 2.000 de pompieri au fost mobilizaţi

06 Sep 2016   •   10:15
Incendii devastatoare în Portugalia; peste 2.000 de pompieri au fost mobilizaţi

Peste 2.000 de pompieri au încercat luni seara să pună capăt unei serii de incendii forestiere care, favorizate de temperaturile toride, au făcut ravagii în Portugalia, potrivit serviciilor de protecţie civilă citate de agenţia France Presse (AFP).

Incendiul cel mai devastator, activ pe două fronturi, a fost raportat la Soure, la 20 de kilometri de Coimbra (centrul Portugaliei), unde 315 pompieri au acţionat asistaţi de mai multe bombardiere de apă şi elicoptere.

Un alt incendiu de pădure, la Colmeias, în districtul Leiria (centrul Portugaliei), care ameninţa gospodăriile din localitate, a mobilizat 215 pompieri, potrivit primarului Artur Santos.

"Prioritatea noastră este să mobilizăm pompieri la faţa locului care să facă totul pentru a opri înaintarea flăcărilor şi pentru a împiedica flăcările să cuprindă case", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă.

Portugalia a fost lovită din greu în acest an de un val de incendii care au mistuit la începutul lunii august peste 95.000 de hectare de pădure şi de tufişuri.

Pe insula turistică Madeira, unde flăcările au ucis trei persoane, au fost distruse şi 5.400 de hectare de pădure, conform estimărilor Sistemului european de informare cu privire la incendiile forestiere (European Forest Fire Information System, EFFIS).

Autorităţile portugheze au arestat de la începutul anului 2016 peste 40 de presupuşi incendiatori din întreaga ţară. Un bărbat în vârstă de 49 ani a fost plasat în detenţie provizorie luni, fiind suspectat că s-ar afla la originea incendiilor violente dezlănţuite în acest week-end în pădurea Monchique din Algarve (sudul Portugaliei), mai notează AFP. AGERPRES

×