x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incendii uriașe în Canada: Populația din orașe este evacuată

Incendii uriașe în Canada: Populația din orașe este evacuată

de Redacția Jurnalul    |    17 Aug 2023   •   11:00
Incendii uriașe în Canada: Populația din orașe este evacuată
Sursa foto: Hepta

Oficialii canadieni au ordonat miercuri evacuarea orașului Yellowknife din Teritoriile de Nord-Vest și a mai multor comunități mai mici, în timp ce un incendiu de vegetație a amenințat orașul Hay River, transmite Reuters.

Echipele lucrau pentru a evacua Hay River, o comunitate de aproximativ 3.000 de locuitori, cu autobuzul sau cu avionul miercuri seară, pe măsură ce incendiul se apropia.

„Am văzut un incendiu foarte activ în acea zonă care se deplasa rapid”, a declarat ofițerul Mike Westwick, miercuri seara.

Westwick a spus că incendiul ar putea ajunge la Yellowknife până în acest weekend, dacă nu plouă, și că locuitorilor din capitală li s-a cerut, de asemenea, să plece ca parte a unei „evacuări în etape”.

Până în prezent nu au fost raportate decese în urma incendiului, dar mai multe structuri au fost distruse. Yellowknife are o populație de aproximativ 20.000 de persoane și se află la 400 km sud de cercul polar arctic.

Canada trece prin cel mai rău sezon de incendii de vegetație, cu peste 1.000 de incendii active în toată țara, inclusiv 230 în Teritoriile de Nord-Vest.

Mii de locuitori ai acestui teritoriu slab populat au fugit deja din comunitățile mai mici, iar cătunul Enterprise, aflat în apropiere de granița cu Alberta, a fost distrus aproape în întregime de un incendiu.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: incendii canada