x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un incendiu a distrus un camping și 500 de hectare în sudul Franței

Un incendiu a distrus un camping și 500 de hectare în sudul Franței

de Redacția Jurnalul    |    15 Aug 2023   •   23:30
Un incendiu a distrus un camping și 500 de hectare în sudul Franței
Sursa foto: Hepta

Un incendiu izbucnit în sudul Franței a ars 500 de hectare de teren și a distrus un camping, iar 2.000 de persoane au fost evacuate marți. Ministrul francez al mediului a declarat că schimbările climatice au exacerbat seceta care a alimentat incendiul.

Nu au fost răniți nici dintre rezidenți, nici dintre turiști în incendiu, au declarat autoritățile franceze, citate de Reuters.

„Seceta și incendiile sunt două fețe ale aceleiași monede: schimbările climatice”, a declarat Christophe Bechu, ministrul pentru tranziție ecologică, într-un mesaj pe Twitter, în timpul unei vizite la locul incendiului din regiunea Pirinei Orientali, în apropiere de granița cu Spania.

Incendiul a distrus o zonă turistică aflată la aproximativ 30 de minute de Perpignon, care era vulnerabilă din cauza „căldurii intense, a uscăciunii și a vânturilor tumultoase de până la 180 km/h”, au declarat autoritățile.

Majoritatea celor evacuați au putut să se întoarcă la cazare sau la casele lor, dar câteva zeci de turiști încă mai așteptau să fie relocați, a declarat Bechu reporterilor din Saint-Andre.

Unele dintre aceste persoane și-au pierdut documentele, banii și mașinile în incendiu, a precizat Bechu.

El a adăugat că în această vară s-au înregistrat mai puține incendii decât anul trecut, când 70.000 de hectare au fost transformate în cenușă, dar că vara încă nu s-a terminat.

Cinci regiuni din estul țării se află în prezent în „alertă maximă” de caniculă, potrivit site-ului autorității meteorologice franceze Meteo France.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: incendiu camping Franța