x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incendiu în Spania. 1 400 de persoane au fost evacuate

Incendiu în Spania. 1 400 de persoane au fost evacuate

07 Sep 2016   •   13:53
Incendiu în Spania. 1 400 de persoane au fost evacuate
Sursa foto: pixabay.com

Un incendiu forestier din regiunea Valencia, din estul Spaniei, care se presupune că a fost pus intenţionat, a dus la evacuarea a 1.400 de persoane, potrivit oficialităţilor locale citate de agenţia France Presse (AFP). Aceştia provin din staţiunile balneare Javea şi Benitachell, de pe coasta mediteraneană spaniolă, conform unui tweet postat luni seară de reprezentantul guvernului din regiune, Juan Carlos Moragues.

Incendiul cu care luptă aproape 300 de pompieri cu ajutorul mijloacelor aeriene a fost înteţit luni de o schimbare a direcţiei vântului, asta după ce arsese aproximativ 320 de hectare şi mai multe case. Flăcările au scăzut în intensitate luni seara, dar prezenţa mai multor focare atestă caracterul criminal al incendiului, potrivit autorităţilor regionale. "Este terorism de mediu, acesta nu numai că pune în pericol patrimoniul natural, dar este şi un atac împotriva persoanelor", a declarat indignat Ximo Puig, preşedintele regiunii Valencia. O mare parte din Spania este preocupată de "riscul extrem" de incendii alimentate de un val de căldură şi de umiditatea foarte scăzută, potrivit Centrului Naţional de Meteorologie. 

Duminică seara a avut loc un alt incendiu unde mai mult de o mie de localnici şi turişti au trebuit să îşi părăsească locuinţele din staţiunile balneare de pe litoralul Costa Blanca, la nord de Alicante. Aceştia au fost adăpostiţi într-un liceu şi la o şcoală. 

În ciuda mai multor incendii grave de la începutul lunii august, în special din regiunea Galicia (nord), anul putea fi considerat liniştit în ceea ce priveşte incendiile până la sinistrul din aceste zile, potrivit Ministerului Agriculturii. Un total de 39.700 de hectare de pădure au ars din luna ianuarie, iar din anul 2006 până acum media distrugerilor cauzate de incendiile de pădure a fost de 78.743 de hectare în primele opt luni ale anului, mai notează Agerpres. 

×
Subiecte în articol: Spania incendiu spania