x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incendiul DEZASTRUOS de lângă KIEV "atacat" cu TANCURI modificate

Incendiul DEZASTRUOS de lângă KIEV "atacat" cu TANCURI modificate

10 Iun 2015   •   19:01
Incendiul DEZASTRUOS de lângă KIEV "atacat" cu TANCURI modificate

Echipele de salvare din Ucraina au decis, miercuri, să folosească tancuri modificate pentru a stinge incendiul gigantic izbucnit luni seara la un depozit petrolier de lângă Kiev şi care a provocat o puternică poluare în zonă, informează AFP.

Cinci rezervoare petroliere continuau să ardă, miercuri, a anunţat şeful Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă al Ucrainei, Mykola Cecetkin, adăugând că se pregăteşte un nou 'atac cu spumă', cu ajutorul extinctoarelor, în după-amiaza zilei de miercuri.

'S-a decis să fie utilizate tancuri de pompieri, pentru a facilita accesul' la focarele de incendiu, a anunţat, la rândul său, ministrul de interne ucrainean, Arsen Avakov.

CITEŞTE ŞI: Risc ridicat de ploi acide în Ucraina şi ţările vecine, din cauza incendiului de la depozitul petrolier de lângă Kiev


Este vorba de vehicule de pompieri pe şenile, create în 2010 pe baza un tanc T-64, într-o uzină din Harkov, în estul Ucrainei. Aceste 'tancuri' vor veni în sprijinul celor '45 de vehicule, 300 de oameni şi a unui tren de pompieri' deja mobilizaţi la faţa locului, potrivit aceleiaşi surse.

O coloană de fum negru, dens, continua să se ridice miercuri deasupra zonei afectate, la 30 de km sud-vest de capitala ucraineană, potrivit unui jurnalist al AFP prezent la faţa locului.

CITEŞTE ŞI: Mai mulţi POMPIERI MORŢI în timpul unui INCENDIU DEVASTATOR (VIDEO)

Potrivit lui Avakov, tactica echipelor de salvare este de a nu lăsa focul să se propage, lăsând însă să ardă rezervoarele. 'Nu vrem să grăbim procesul, riscând viaţa pompierilor', a scris ministrul de interne ucrainean pe pagina sa de Facebook.

Cel puţin trei pompieri şi un angajat al depozitului au murit în urma incendiului care s-a declanşat luni seara şi care a provocat o serie de explozii puternice marţi, după ce focul s-a propagat la alte rezervoare, potrivit bilanţului oficial.

La Kiev, concentraţia de substanţe toxice în aer 'a depăşit toate normele', a anunţat primarul capitalei Vitali Kliciko, care a ordonat stropirea străzilor.

Serviciile sanitare ale capitalei ucrainene le-au recomandat la rândul lor copiilor şi femeilor însărcinate să se abţină de la lungi plimbări în aer liber.

Substanţa cea mai periculoasă este benzopirenul, agent cancerigen, care poate rămâne în aer timp de mai multe săptămâni, a explicat, pentru AFP, Iaroslav Movcian, directorul Centrului ecologic ucrainean.

×