La 6 februarie 2016, cel puţin 41 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 26 au fost rănite când autobuzul în care se aflau s-a prăbuşit de pe un pod în râul Purna, statul Gujarat din vestul Indiei. Este unul dintre cele mai grave accidente rutiere din istoria Indiei alături de cel din 8 septembrie 2007, când peste 80 de pelerini au decedat după ce camionul care îi transporta s-a prăbuşit într-o prăpastie din Nagbavji.
De la începutul anului 2016, pe plan internaţional au avut loc mai multe astfel de evenimente rutiere tragice, soldate cu numeroase decese şi persoane rănite.
La 10 ianuarie, 20 de oameni şi-au pierdut viaţa în estul Mexicului, după ce autobuzul care transporta o echipă de fotbalişti amatori şi câţiva suporteri s-a prăbuşit într-un râu din Veracruz.
Două zile mai târziu, cinci persoane au murit şi alte 65 au fost rănite, după ce două vehicule ce transportau muncitoare la o fabrică de confecţii s-au ciocnit în provincia Kampong Speu din Cambodgia.
În ziua de 15 ianuarie, un autocar în care se aflau turişti veniţi la schi a ieşit de pe carosabil în Nagano, Japonia. Numărul deceselor a fost de 14, iar 27 de persoane au fost rănite.
În 17 ianuarie, cinci persoane au murit şi zece au fost rănite în guvernoratul New Valley din Egipt.
La 30 ianuarie, un cetăţean român a murit şi altul a fost rănit într-un accident în lanţ produs pe o autostradă din Slovenia, ce leagă capitala Ljubljana de coasta Adriaticii. Peste 70 de maşini au fost implicate în accidentul soldat cu patru victime şi peste 30 de răniţi. Este considerat cel mai grav accident rutier din istoria Sloveniei.
Două accidente rutiere grave au fost înregistrate la 31 ianuarie, din nou, în Egipt. Primul a survenit după ce un camion a fost izbit de tren lângă Cairo, soldându-se cu şapte morţi. Al doilea a avut loc în apropierea oraşului Beni Suef şi a implicat mai multe automobile. Au murit 21 de oameni şi 16 au fost răniţi. AGERPRES