x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Închiderea cazinourilor lasă pe drumuri mii de ruşi

Închiderea cazinourilor lasă pe drumuri mii de ruşi

29 Iun 2009   •   00:00

Planul Guvernului rus de închidere a tuturor cazinourilor şi a sălilor de jocuri de noroc, în cadrul campaniei antiviciu propusă de premierul Vladimir Putin, va lăsa mii de persoane fără locuri de muncă.



Guvernul rus a oferit o singură opţiune legală proprietarilor de cazinouri, aceea de a-şi muta activităţile în regiunile defavorizate ale ţării, la aproximativ 6.500 de kilometri de Moscova,  relatează New York Times, citat de Mediafax.

Niciuna dintre regiunile defavorizate nu este pregătită pentru găzduirea cazinourilor, astfel că, de la 1 iulie, toate unităţile specializate în jocuri de noroc vor fi închise, mii de ruşi rămânând fără locuri de muncă.

"Toată viaţa îmi este dată peste cap, este o lovitură puternică pentru mine şi familia mea. Autorităţile au luat această decizie fără a se gândi la efecte", afirmă Irina Misaşhka, 32 de ani, angajată la Shangri-La Casino din Moscova. Ştiind că nu va putea găsi un nou loc de muncă la Moscova, Irina este dispusă să lase copilul de cinci ani în grija bunicii şi să plece în străinătate.

Legea care prevede închiderea cazinourilor a fost aprobată în 2006, la propunerea lui Vladimir Putin, care la acea vreme era preşedinte, iar acum este prim-ministru. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe