x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incident de securitate în centrul Washingtonului. Un individ a fost reţinut

Incident de securitate în centrul Washingtonului. Un individ a fost reţinut

05 Oct 2021   •   21:00
Incident de securitate în centrul Washingtonului. Un individ a fost reţinut
Sursa foto: Hepta

Un individ a fost reţinut, marţi, după ce autorităţile americane au verificat un vehicul suspect care era staţionat în faţa sediului Curţii Supreme de Justiţie, în centrul oraşului Washington D.C.

Echipe pirotehnice au verificat autoturismul suspect, staţionat în faţa Curţii Supreme de Justiţie şi în imediata apropiere a Congresului. În zonă a fost instituit un perimetru de securitate, iar autorităţile au încercat fără succes să discute cu individul care se afla în vehicul.

"Una dintre echipele noastre a intervenit şi a extras un individ din vehicul. Bărbatul este în detenţie. Toată lumea este în siguranţă", a transmis Poliţia Capitoliului, prin Twitter. Autorităţile investighează circumstanţele producerii incidentului de securitate şi motivele suspectului.

Curtea Supremă de Justiţie din SUA examinează în actuala sesiune o serie de subiecte controversate, inclusiv probleme privind avortul, drepturile de a deţine arme de foc şi finanţarea şcolilor religioase, conform postului NBC4 Washington.

Incidentul s-a produs în contextul în care autorităţile americane au luat măsuri speciale de securitate în zona Capitoliului şi a Curţii Supreme de Justiţie, după protestele violente produse în ianuarie.

(sursa: Mediafax)

×