x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incident în Kosovo: Români atacaţi

Incident în Kosovo: Români atacaţi

de Mihaela Matachita    |    26 Sep 2009   •   00:00

Persoane neidentificate au deschis focul joi seara spre un convoi al Misiunii UE în Kosovo (EULEX), un glonţ lovind un vehicul în care erau militari români, nici o persoană nefiind rănită, a relatat postul B92 citat de Mediafax.



Purtătorul de cuvânt al Poliţiei kosovare, Besim Hoti, a spus că atacul s-a produs la ora 20:00 (21:00 ora României), pe şoseaua dintre Zubin Potok şi Brnjak, în districtul Kosovska Mitroviţa. Besim Hoti, citat de Radio Srbija, a explicat că glonţul a lovit portiera vehiculului aparţinând militarilor români.
Poliţia kosovară şi Misiunea UE în Kosovo au lansat o anchetă. Motivul atacului nu era cunoscut încă şi nu fusese identificat nici un suspect.

Jandarmii români din convoiul EULEX erau angajaţi ai Brigăzii Speciale de Intervenţii, a precizat purtătorul de cuv‚nt al contingentului, locotenentul Florin Hulea. Jandarmii se aflau într-o misiune de escortare de rutină, ei participând la astfel de acţiuni în Kosovo din 2002. Când agresorii au deschis focul, jandarmii au procedat conform regulamentului şi au scos maşinile din zona de conflict fără a trage, a adăugat Hulea.

×
Subiecte în articol: externe