x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incredibil: Monstrul din Norvegia are fani printre politicienii europeni

Incredibil: Monstrul din Norvegia are fani printre politicienii europeni

27 Iul 2011   •   16:51
Incredibil: Monstrul din Norvegia are fani printre politicienii europeni

Un europarlamentar italian a descris drept “bune' multe dintre ideile cuprinse in manifestul de 1500 de pagini ale monstrului care a indoliat Norvegia si a ingrozit lumea intreaga. Mai mult, politicianul a catalogat drept “excelente' cateva idei ale lui Anders Breivik.

Mario Borghezio, europarlamentar italian din partea Ligii Nordului, partid care face parte din alianta de guvernamant avandu-l ca premier pe Silvio Berlusconi, a facut aceste aprecieri intr-un interviu acordat postului de radio Il sole-24 ore.

“Multe dintre ideile sale sunt bune, iar cateva chiar excelente', a declarat Borghezio, reprezentantul unui partid recunoscut pentru politica anti-imigratie. Politicianul s-a declarat “de acord cu opozitia fata de Islam si lupta impotriva islamizarii Europei', exprimata de Breivik.

Si in Franta, un membru de seama al Frontului National, un partid de extrema dreapta, a fost suspendat dupa ce a postat pe blogul personal cateva remarci laudative la adresa monstrului de pe insula Utoya.

Jacques Coutela l-a descris pe Breivik drept “un mare aparator al Occidentului', asemanandu-l cu Charles Martel, un personaj razboinic din secolul al saptelea, recunoscut pentru luptele sale cu maurii invadatori ai Europei acelor timpuri.

“Motivul pentru care bravul Anders a comis atentatele a fost cel de a deschide ochii lumii asupra pericolului reprezentat de invazia islamica', a mai scris Coutela pe blog-ul personal.

×