x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe India a suspendat livrările de benzină către Iran

India a suspendat livrările de benzină către Iran

06 Iun 2009   •   00:00

Firma Reliance Industries din India a anunţat suspendarea temporară a exporturilor de benzină destinate Iranului, relatează postul iranian de televiziune PressTV. Purtătorul de cuvânt al Reliance Industries a declarat că firma indiană şi-a stopat de asemenea exporturile în alte ţări, iar în prezent mai poate satisface doar nevoile interne ale Indiei.

Producţia de petrol a Iranului, al patrulea producător mondial de petrol nu poate ţine pasul cu capacitatea sa redusă de rafinare şi cu cererea internă de benzină care creşte în fiecare an cu 6 la sută.

În lunile aprilie şi mai 2009, Iranul a importat 128 000 de barili de benzină pe zi şi, începând cu sfârşitul anului 2008 şi-a creat rezerve de benzină pentru a profita de preţurile scăzute ale petrolului pe piaţa mondială.

Totodată, Iranul a căutat să-şi reducă dependenţa de importurile de benzină prin sporirea producţiei autohtone iar în 2007 a introdus un program de raţionalizare a consumului de benzină pe plan intern destinat să frâneze creşterea cererii interne.

Agerpres

×
Subiecte în articol: externe benzina