x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe India va repeta alegerile în 11 localități din Manipur, după violențe

India va repeta alegerile în 11 localități din Manipur, după violențe

de Redacția Jurnalul    |    21 Apr 2024   •   23:20
India va repeta alegerile în 11 localități din Manipur, după violențe
Sursa foto: Hepta

India, care organizează cele mai mari alegeri din lume, va avea luni o nouă votare în 11 secții de votare din statul Manipur, în nord-estul țării, după ce au fost raportate violențe în acest stat sfâșiat de luni de confruntări etnice.

Autoritățile electorale au declarat nulă votarea în cele 11 locații și au ordonat reluarea scrutinului, a anunțat șeful biroului electoral din Manipur, relatează Reuters.

Vineri a început votul a aproape un miliard de oameni în cea mai populată țară din lume, în cadrul unor alegeri care se vor desfășura până la 1 iunie.

Se preconizează că premierul Narendra Modi va câștiga un al treilea mandat, lucru rar întâlnit, pe baza unor teme precum creșterea economică, bunăstarea și naționalismul hindus.

Principalul partid de opoziție, Congresul, a cerut o repetare a alegerilor în 47 de secții de votare din Manipur, susținând că alegerile au fost fraudate.

Vineri au avut loc incidente violente în acest stat, inclusiv ciocniri între grupuri armate și încercări de preluare a secțiilor de votare. Alegătorii s-au prezentat la vot în număr mare, în ciuda amenințării confruntărilor care au ucis cel puțin 220 de persoane în ultimul an.

Manipur a fost zguduit de lupte între populația majoritară Meitei și tribul Kuki-Zo din luna mai.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: india violente alegeri