x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Industria cere scutiri, în condițiile în care Germania se apropie de raționalizarea gazului

Industria cere scutiri, în condițiile în care Germania se apropie de raționalizarea gazului

10 Aug 2022   •   10:40
 Industria cere scutiri, în condițiile în care Germania se apropie de raționalizarea gazului

Autoritatea de reglementare a rețelei din Germania, care ar trebui să se ocupe de raționalizarea gazului în cazul unei situații de urgență în ceea ce privește aprovizionarea, a primit zeci de cereri de scutire din partea industriei, relatează Reuters.

Germania se află în faza a doua a unui plan de urgență în trei etape, ca urmare a reducerii fluxurilor de gaz din Rusia, principalul său furnizor, o problemă majoră pentru industrie, care reprezintă un sfert din cererea de gaz a țării.

În timp ce industria și autoritățile de reglementare încearcă să elaboreze un plan pentru ceea ce se va întâmpla în faza a treia - când va intra în vigoare raționalizarea - sectoare individuale au început să ceară clemență, iar unele companii au început să acționeze pentru a reduce consumul de energie.

"Agenția Federală pentru Rețele continuă să primească numeroase scrisori de la aproape toate sectoarele", a declarat un purtător de cuvânt al autorității germane de reglementare a rețelelor (BNetzA) prin e-mail.

"Scutirile nu sunt prevăzute în actuala lege", a precizat purtătorul de cuvânt, adăugând că autoritatea de reglementare menține "un dialog constant" cu industria pentru a se pregăti pentru o situație de urgență privind aprovizionarea cu gaze.

Marile sectoare care au făcut solicitările sunt industria sticlei, a oțelului, farmaceutică și chimică.

Aproximativ 120 de angajați ai BNetzA se ocupă de prevenirea și gestionarea crizelor.

Compania rusă Gazprom furnizează 20% din capacitatea obișnuită a gazoductului Nord Stream 1, care transportă în mod normal aproximativ o treime din exporturile de gaze rusești către Europa, într-o situație de conflict energetic care își are rădăcinile în invazia Moscovei în Ucraina.

Autoritatea de reglementare a început să colecteze date de la cei mai mari actori industriali din Germania, un efort despre care a declarat că a atras un nivel "foarte ridicat" de participare, de 2.750 de companii.

BNetzA a declarat că încearcă să întocmească o listă pe baza a șase criterii, care includ dimensiunea unei companii, daunele economice, precum și costurile și timpul necesar pentru repornirea anumitor instalații.

În ceea ce privește criza, gospodăriile vor avea o anumită prioritate, dar nu totală, față de industrie, în timp ce spitalele, centrele de îngrijire și alte instituții din sectorul public cu nevoi speciale ar fi ultimele care ar fi perturbate.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: gaze germania