x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Infanta Cristina, fiica regelui Spaniei, se mută în Elveţia

Infanta Cristina, fiica regelui Spaniei, se mută în Elveţia

de Marina Constantinoiu    |    01 Aug 2013   •   17:56
Infanta Cristina, fiica regelui Spaniei, se mută în Elveţia

Fiica cea mică a regelui Spaniei, Cristina, implicată într-un scandal de corupţie în care soţul ei Inaki Urdangarin a fost inculpat, se va duce să locuiască în Elveţia împreună cu cei patru copii, din motive profesionale, a anunţat angajatorul ei.

Cristina “va pleca în curând pentru copii, ca ei să înceapă şcoala în septembrie la Geneva”, a confirmat o sursă apropiată familiei regale, precizând că Inaki Urdangarin rămâne la reşedinţa sa din Barcelona, unde ei locuiesc în prezent.

Infanta, directoare internaţională a fundaţiei La Caixa, organism ce gestionează lucrările sociale ale băncii spaniole CaixaBank, este numită la Geneva cu “misiunea de a administra şi coordona programele cu agenţiile ONU al căror sediu este la Geneva”, explică fundaţia într-un comunicat. Cristina lucrează pentru La Caixa din 1993.

Fiica regelui Juan Carlos, care a beneficiat de suspendarea inculpării ei în cazul de corupţie, face cu toate acestea obiectul unei anchete, alături de soţul său, pentru posibilă fraudă fiscală în cadrul acestei afaceri.

Inaki Urdangarin, fost campion olimpic de handbal devenit om de afaceri, este suspectat de a fi deturnat, împreună cu fostul său asociat, şase milioane de euro din bani publici prin intermediul Institutului Noos, o societate non-profit pe care a prezidat-o între 2004 şi 2006.

Infanta, în vârstă de 48 de ani, fiica cea mică a regelui Juan Carlos şi a şaptea în ordinea de succesiune la tronul Spaniei, a fost de asemenea membru al comitetului de conducere al Noos. Contractele cu autorităţile regionale au dus la emiterea de facturi false în conturile unor societăţi-paravan, dintre care societatea Aizoon.
Această afacere a aruncat monarhia spaniolă în cea mai gravă criză de la revenirea Spaniei la democraţie după sfârşitul dictaturii lui Franco, în noiembrie 1975.


×