x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    16 Feb 2008   •   00:00

SATELIT ÎMPUŞCAT. Pentagonul a anunţat că va încerca să "împuşte‘‘ cu o rachetă satelitul spion american, de mărimea unui autobuz, "deraiat&

SATELIT ÎMPUŞCAT. Pentagonul a anunţat că va încerca să "împuşte‘‘ cu o rachetă satelitul spion american, de mărimea unui autobuz, "deraiat‘‘ în spaţiu, înainte ca acesta să intre în atmosferă şi să lovească Pământul. Manevra e necesară, deoarece americanii se tem că satelitul conţine substanţe foarte toxice, cu efecte nocive asupra mediului. Iar pentru a risipi temerile internaţionale, Washingtonul va informa şi alte ţări, precizând că distrugerea satelitului cu racheta nu echivalează cu debutul vreunui nou program al SUA de testare a armelor antirachetă.

 

 

OPINII. România nu are altă alternativă decât să ajute Republica Moldova, a declarat ministrul moldovean de Externe, Andrei Stratan. El a precizat că, dacă vrea să ajute Moldova, România trebuie să semneze Tratatului politic de bază şi mai ales Acordul privind frontiera de stat. Adrian Cioroianu a afirmat că România “nu trebuie să se îmbete cu apă rece”, chiar dacă o mare parte din Tratatul politic de bază şi Tratatul de parteneneriat şi cooperare a fost deja negociată cu autorităţile moldovene. (V.C.)


PREŞEDINTE ANTICORUPŢIE
. Dmitri Medvedev, prim-vicepremierul rus cu şanse sigure de a-i succede lui Vladimir Putin la preşedinţia ţării, a declarat că reducerea rolului statului în economia ţării, pentru a reduce astfel corupţia, va fi una dintre priorităţile lui, ca viitor şef de stat. Această manevră intervine în contextul în care Medvedev, actual preşedinte al Gazprom, societatea de stat care deţine monopolul gazului rus, îi va preda "ştafeta‘‘ societăţii chiar lui Putin, care îi va fi prim-ministru.

×
Subiecte în articol: externe