x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

17 Mar 2008   •   00:00

17 martie 2007



ATAC LA PREŞEDINŢI. Preşedintele în exerciţiu al Rusiei, Vladimir Putin, şi cel ales, Dmitri Medvedev, au fost la un pas de a fi asasinaţi, scrie cotidianul Tvoi Deni, citat de agenţia Rador. Potrivit surselor, criminalii intenţionau să-i asasineze pe cei doi în timpul rostirii discursului lor în seara alegerilor prezidenţiale, din 2 martie, în faţa alegătorilor adunaţi în Piaţa Vasilievsk din Moscova. Lunetistul-terorist care urma să execute atentatul a fost arestat cu câteva ore înainte de presupusul act terorist, scrie Tvoi Deni.


EXPLOZII ÎN ALBANIA. O serie de explozii a avut loc sâmbătă la circa 12 kilometri distanţă de Tirana. Cel puţin şapte persoane şi-au pierdut viaţa şi 240 au fost rănite în deflagraţiile produse la un depozit de armamanent de lângă capitala albaneză.


BAE CONCEDIAZĂ. Compania britanică de armament BAE Systems ar fi concediat aproximativ 250 de consultanţi şi de intermediari pe fondul unui scandal de dare de mită, informează tabloidul Daily Mail. Fiind anchetată de FBI şi de Biroul britanic pentru Fraudă, BAE a renunţat la cooperarea cu intermediari şi consultanţi, folosiţi până acum pentru contacte neoficiale cu diferitele guverne.


ALITALIA S-A VÂNDUT. Reprezentanţii Alitalia au ajuns la un acord ieri privind preluarea operatorului italian de transport aerian de către compania franco-olandeză Air France-KLM pentru 138 milioane de euro, o sumă care se află cu mult sub estimările iniţiale, transmite agenţia Reuters, citată de Mediafax. Numai anumite operaţiuni ale diviziei de servicii AZ Servizi vor fi preluate o dată cu Alitalia, ceea ce arată că numărul disponibilizărilor ar putea fi mai mare decât estimările iniţiale.


FRANŢA. Francezii au fost chemaţi ieri la urne pentru al doilea tur de scrutin al alegerilor locale. Un test care s-a anunţat de la bun început extrem de dificil pentru tabăra de dreapta şi pentru preşedintele Nicolas Sarkozy. Analiştii estimau sâmbătă că există riscul ca marile oraşe să se orienteze spre stânga. O victorie a socialiştilor la Marsilia, cel de-al doilea oraş ca mărime din Franţa, ar reprezenta un succes aparte. În primul tur, stânga a înregistrat un progres net.


CIOCNIRI LA BUDAPESTA. Manifestările dedicate împlinirii a 160 de ani de la începerea Revoluţiei ungare de la 1848 s-au încheiat sâmbătă la Budapesta cu ciocniri de stradă între protestatarii antiguvernamentali şi forţele de ordine, informează Radio România Actualităţi. Manifestanţii au aruncat cu cocktailuri Molotov şi cu diverse obiecte către cordonul forţelor de ordine, au dat foc la containere de gunoi şi au avariat indicatoare de pe străzi. Ordinea a fost restabilită în Budapesta aproape de miezul nopţii.

×
Subiecte în articol: externe