x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

28 Mar 2008   •   00:00

28 martie 2008

BUSH NE DĂ LECŢII. Pre­şedintele american, George Bush, le-a recomandat autori­tăţilor române să poarte negocieri bilate­rale pentru eliminarea vize­lor pentru cetăţenii români care vor să călătorească în America, infor­mează site-ul Casei Albe, citat de Mediafax. Bush ne-a recomandat să ne informăm şi despre progresele făcute de vecinii noştri pentru includerea în programul “Visa Waiver” şi a spus că va aborda subiectul vizelor cu Traian Bă­sescu şi cu Călin Popescu Tări­ceanu la Summit-ul NATO.



SUA.
Senatorul Hillary Clinton pierde teren în rândurile susţinătorilor săi, se arată într-un sondaj NBC/Wall Street Journal, preluat de Reuters şi citat de Mediafax. Ea a fost percepută negativ de 48% dintre alegători după ce a recunoscut că a exagerat atunci când a evocat circumstanţele vizitei sale în Bosnia, din 1996. Şi senatorul Barack Obama a înregistrat o scădere în ceea ce priveşte percepţia pozitivă a publicului, de la 51% la 49%, conform sondajului. (Anca Aldea)


RUSIA. Viitorul preşedinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, anticipează că unele persoane ar putea încerca să îi conteste preşedinţia, ca prim indiciu a ceea ce ar putea fi un conflict tacit între clanurile de la Kremlin, relatează Reuters, citat de Mediafax. Potrivit analiştilor, grupurile apropiate lui Vladimir Putin vor să lase deschis drumul pentru revenirea lui Putin dacă succesorul său nu se va ridica la înălţimea exigenţelor funcţiei. (Anca Aldea)

×
Subiecte în articol: externe