x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    02 Apr 2008   •   00:00

2 aprilie 2008: Ministrul britanic al Imigraţiei, Liam Byrne, a res­pins cererile de impunere a unei limite imigraţiei, subliniind că ac­tualul sistem de evaluare pe bază de puncte reprezintă o soluţie mai bună pentru controlarea fenome­nului

LONDRA. Ministrul britanic al Imigraţiei, Liam Byrne, a res­pins cererile de impunere a unei limite imigraţiei, subliniind că ac­tualul sistem de evaluare pe bază de puncte reprezintă o soluţie mai bună pentru controlarea fenome­nului, relatează The Guardian, citat de Mediafax. Ministrul a de­clarat că imigraţia a ajutat economia prin stimularea productivi­tă­ţii, creşterea numărului de angajaţi şi a salariilor.

 

KOSOVO. Misunea ONU în Kosovo (MINUK) continuă să îşi întemeieze acţiunea pe prevederile rezoluţiei 1244 a Consiliului de Securitate al ONU, care “rămâne în vigoare atât timp cât Consiliul nu ia o altă decizie”, potrivit unui raport al secretarului general al organizaţiei, Ban Ki-moon, citat de AFP. MINUK împreună cu o forţă a NATO (KFOR) au fost mobilizate în Kosovo cu termen provizoriu în baza rezoluţiei 1244, adoptată în iunie 1999, după confruntările din 1998-1999 între forţele sârbe şi separatiştii albanezi din Kosovo. Serbia şi Rusia pe de o parte, Occidentul de cealaltă parte interpretează în mod diferit rezoluţia 1244.

 

STASI. Trecutul misterios a doi jurnalişti de la Berliner Zeitung a fost dezvăluit după ce unul dintre ei a fost deconspirat ca fost colaborator STASI, iar colegul său a decis să îşi recunoască deschis trecutul, relatează Der Spiegel, citat de Mediafax. Berliner Zeitung va verifica trecutul tuturor jurnaliştilor săi.

×
Subiecte în articol: externe