x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    15 Apr 2008   •   00:00

SEXY MERKEL. Presa germană şi-a oprit privirile stupefiate în decolteul adînc al cancelarului Angela Merkel, la inaugurarea Operei Naţionale de la Oslo. “Merkel îşi arată decolteul”, titra ieri, cu litere de-o şchioap

SEXY MERKEL. Presa germană şi-a oprit privirile stupefiate în decolteul adînc al cancelarului Angela Merkel, la inaugurarea Operei Naţionale de la Oslo. “Merkel îşi arată decolteul”, titra ieri, cu litere de-o şchioapă, cotidianul Bild, descriind mirarea ziariştilor, obişnuiţi cu prezenţa aproape masculinizată a cancelarului. Tagespiegel a fost şi mai cîrcotaş, observînd că Merkel a început să îşi manifeste “feminitatea în mod sistematic”. Autorul neaşteptatei transformări a lui Merkel este stilista berlineză Anna von Griesheim, adeptă a principiului “costum ziua, ţinută de prinţesă seara”.


CUBA EMANCIPATĂ. Cubanezii care au locuinţe de serviciu pot să le cumpere de la stat, potrivit unui nou decret emis de Guvernul de la Havana. Mai mult chiar, locuinţele pot fi lăsate moştenire copiilor. Mulţi cu­ba­nezi locuiesc de peste 20 de ani cu chirie în apartamente aflate în proprietatea statului. 


MATRIARHAT. Guvernul prezentat sîmbătă de premierul Jose Luis Rodriguez Zapatero este primul din istoria acestei ţări care are în componenţa sa mai multe femei decît bărbaţi. În plus, Exe­cutivul de la Madrid este şi cel mai tînăr de pînă acum. Socialistul Zapatero a de­pus sîmbătă jurămîntul în faţa Re­gelui Juan Carlos, în urma alegerilor legislative cîştigate la 9 martie. Este cel de-al doilea mandat de prim-mi­nistru pe care Zapatero îl deţine.

×
Subiecte în articol: externe