x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

30 Apr 2008   •   00:00

30 aprilie 2008:Preşedintele rus în exerciţiu, Vladimir Putin, a de­clarat ieri că unicul obiect pe care îl va păstra după opt ani petrecuţi la Kremlin este un stilou

SPERANŢE. UE s-a străduit să transmită Serbiei un semnal că doreşte apropiere prin semnarea unui acord de “stabilizare şi asociere”, primă etapă către ade­rare. Olanda şi Belgia s-au opus mai multe luni semnării acordului, cerînd în prealabil deplina coope­rare a Belgradului cu Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie (TPI) şi în particular arestarea fostului lider militar al sîrbilor bosniaci, Ratko Mladici, inculpat pentru genocid în 1995.

 

MOSCOVA. Preşedintele rus în exerciţiu, Vladimir Putin, a de­clarat ieri că unicul obiect pe care îl va păstra după opt ani petrecuţi la Kremlin este un stilou. El va du­ce stiloul la noul loc de muncă, Gu­vernul, pentru că Putin va fi pre­mierul Rusiei după intrarea în pîi­ne a noului preşedinte, Dmitri Medvedev. Presa rusă presupune că este vorba despre stiloul cu care fostul preşedinte Boris Elţin a semnat numirea lui Putin în 1999.

 

LONDRA. Două persona­li­tăţi controversate, primarul în exer­ciţiu Ken Livingstone şi fostul jurnalist conservator Boris Johnson, îşi dispută mîine Primăria ca­pitalei britanice, pentru un mandat care durează pînă la Jocurile Olimpice din 2012. Potrivit ulti­me­lor sondaje din presă, care îi de­sem­nează pe cei doi candidaţi fo­losindu-le prenumele, “Boris” este uşor devansat de “Ken”, ultimul fiind primar al celui mai mare oraş din Europa din 2000.

×
Subiecte în articol: externe