x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Oana Vataselu    |    19 Sep 2005   •   00:00
CONSULAT. Incepand cu data de 15 septembrie, romanii din Genova, Italia, au un nou consulat. O data cu inaugurarea acestuia va fi vernisata si expozitia "Imagini din Romania - La radacinile Uniunii Europene", in cadrul Muzeului Culturilor Lumii, la Castelul Albertis. Expozitia va fi deschisa publicului in perioada 16 septembrie - 27 noiembrie. Vor fi prezentate o serie de imagini care au ca scop transpunerea vizitatorului intr-o calatorie prin timp, in Romania de la final de secol XIX si inceput de secol XX.

AJUTOARE. Statele Unite ale Americii vor acorda Romaniei un ajutor financiar suplimentar in valoare de 1,5 milioane de dolari, in vederea refacerii zonelor afectate de inundatii, relateaza RGN Press. Banii sunt destinati reconstructiei caselor, reabilitarii scolilor, a dispensarelor si a altor obiective sociale afectate de inundatii. Sprijinul financiar va fi gestionat de Agentia SUA pentru Dezvoltare Internationala (USAID). Pana in prezent, Statele Unite au acordat victimelor inundatiilor din Romania un sprijin financiar in valoare de 3,5 milioane de dolari.

IN MEMORIAM. Federatia asociatiilor culturale romano-austriece - LAAR a organizat zilele trecute un eveniment cultural intitulat: "Eine Stimme Rumäniens in Europa - in memoriam George Enescu". Spectacolul a fost organizat la Grossen Sendesaal des ORF-Radiokulturhauses, in Viena, Austria. Comemorarea a 50 de ani de la moartea compozitorului roman a devenit motorul care a pus in miscare organizarea concertului. Printre artistii invitati s-au numarat si Leontina Vaduva, Maia Morgenstern, Simona Noja. Claudia Nistor, reprezentanta a LAAR, a declarat ca, daca un pumn de romani a ales o alta tara pentru a o locui nu inseamna ca sufletul lor nu a ramas romanesc si ca nu sunt capabili sa faca totul pentru a transmite dragostea lor pentru cultura romaneasca.

×
Subiecte în articol: diaspora