x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Maria Toader    |    02 Sep 2005   •   00:00
RETRAGERE? Bulgaria si-ar putea retrage trupele din Irak la data de 15 decembrie, daca Legislativul de la Sofia isi va mentine decizia, a declarat seful Statului Major al armatei bulgare, generalul Nikola Kolev, citat de site-ul novinite.com. De altfel, la aceasi data in Irak vor avea loc alegerile legislative. Contingentul bulgar va ajuta la supervizarea referendumului asupra Constitutiei, care este programat pentru 15 octombrie, a subliniat generalul Kolev.

RAZBUNARE. Intr-un comunicat publicat ieri pe Internet, filiala irakiana a retelei al-Qaeda, condusa de iordanianul Abu Musab al-Zarqawi, jura sa razbune raidurile aeriene americane de marti seara din apropierea frontierei cu Siria care au provocat moartea a peste 56 de persoane. "Fortele cruciate americane, dusmane lui Allah, au comis o crima odioasa impotriva musulmanilor de la Al-Qaim. Au bombardat regiunea Karabila cu ajutorul avioanelor de lupta, ucigand numerosi musulmani si ranindu-i pe altii", afirma Organizatia al-Qaeda din Mesopotamia.

965 DE MORTI. Busculada produsa ieri la Bagdad, in timpul unei procesiuni religioase siite, s-a soldat cu moartea a 965 de pelerini, releva un nou bilant provizoriu comunicat de autoritatile irakiene. Acestea se tem, de altfel, ca numarul mortilor va creste, pe masura ce cautarile de noi victime sunt continuate, si iau in considerare posibilitatea existentei unor "defecte tehnice" la structura podului Al-A’imma.

ASUMARE. Reteaua terorista Al-Qaeda a revendicat ieri-seara atentatele comise la 7 iulie la Londra, soldate cu peste 50 de morti. Anuntul a fost facut de postul qatariot de televiziune Al-Jazeera, care a primit o caseta video, continand mesajul de revendicare. Al-Jazeera a difuzat cateva imagini de pe caseta. In cateva secvente este aratat unul dintre teroristii kamikaze implicati in atac, iar in alte imagini apare Ayman al-Zawahiri, numarul doi al retelei conduse de Ben Laden. In inregistrare, Zawahiri califica atentatele din 7 iulie drept "o palma" data premierului britanic, Tony Blair.

×
Subiecte în articol: externe