x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe INGRIJORARE! Ce efecte poate produce eclipsa totala de Soare din 20 martie 2015

INGRIJORARE! Ce efecte poate produce eclipsa totala de Soare din 20 martie 2015

10 Mar 2015   •   13:29
INGRIJORARE! Ce efecte poate produce eclipsa totala de Soare din 20 martie 2015

Eclipsa totala de Soare, cea mai mare vizibibla din Europa din 1999, ce va avea loc vineri, 20 martie 2015, la ora 9,45 GMT (11,45 ora Bucurestiului) starneste ingrijorarea in randurile furnizorilor de energie electrica.

In functie de zona, se estimeaza ca eclipsa va bloca 98% din lumina solara, dupa cum se va petrece in Scotia, sau 85%, cat se asteapta in regiunea londoneza.
Din aceasta cauza, industria producatoare de energie solara britanica este preocupata de faptul ca s-ar putea produce intreruperi ale furnizarii curentului electric la consumatori.

Pentru a contracara deficitul de energie electrica si a face fata problemelor ce pot aparea, operatorii britanici au dezvoltat un plan de actiune, coodonat cu reteaua europeana European Network of Transmission System Operators for Electricity

"In 30 de minute energia electrica produsa de instalatiile solare va scadea de la 17,5 GWh la 6,2 GWh, apoi va creste la 24,6 GWh, acest lucru inseamna ca in intervalul respectiv sistemul energetic va trebui sa faca fata unei pierderi de aproximativ 10,5 GWh, apoi va trebui sa suporte o sarcina de 15 GWh in plus", a declarat pentru Financial Times Patrick Graichen, directorul executiv al unui think-thank din Berlin, care studiaza problemele energiei regenerabile.

Eclipsa de soare este privita ca un test de stres pentru sistemul energetic britanic, dar "nu exista niciun motiv de panica, existand surse alternative de energie, pe combustibili clasici sau cele hidroelectrice", a declarat pentru CNBC John Meyer, un analist al unei societati londoneze de brokeraj energetic.
__________

În România fenomenul va fi vizibil ca eclipsă parțială. La București magnitudinea maximă va fi de 53,26 %, la Cluj-Napoca de 60,34 %, la Iași de 57,26 %, iar la Timișoara de 60,80 %.
Pe teritoriul României primul contact va putea fi observat de la 10h 41m (la Arad) la 10h 53m (la Constanța). La București faza maximă va fi vizibilă la 11h 55m, la Sibiu la 11h 54m, iar la Brașov la 11h 56m.

Cele mai interesante articole:
"NICIODATĂ nu s-a mai găsit pe Pământ aşa ceva!". DESCOPERIRE FABULOASĂ făcută de cercetători în Egipt (VIDEO)
IMAGINEA CARE A ISTERIZAT INTERNETUL! Ce a surprins o tânără din Irlanda într-un selfie făcut în oglindă
■ "Mai retardat-o"! si Mihaela Radulescu, o doamna, ce da cu cratima-ntr-o ziarista "de rahat"!

 TRAGEDIE în timpul unui reality-show. Mari sportivi ai Franţei, între care navigatoarea Florence Arthaud, AU MURIT! (VIDEO)
■ VIOL lângă staţia de autobuz. Zeci de persoane au trecut pe acolo, nimeni n-a observat nimic (VIDEO)
 ŞOCANT! A montat CAMERE VIDEO în dormitorul fiului său ca să-l privească în timp ce face SEX cu iubita (VIDEO)
 DESCOPERIRE MISTERIOASĂ în Catedrala Durham. Ce a găsit un zidar lângă mormântul unui călugăr benedictin (VIDEO)




×