x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Întâlnire istorică SUA-China pe teme macroeconomice și financiare

Întâlnire istorică SUA-China pe teme macroeconomice și financiare

de Redacția Jurnalul    |    19 Ian 2023   •   22:41
Întâlnire istorică SUA-China pe teme macroeconomice și financiare
Sursa foto: Hepta

O echipă de oficiali ai Trezoreriei americane va vizita China în februarie pentru a pregăti vizita secretarului american al Trezoreriei, Janet Yellen, au declarat joi pentru Reuters două surse oficiale.

Trezoreria a anunțat planurile lui Yellen de a călători în China și de a le ura bun venit omologilor săi în Statele Unite în „viitorul apropiat”, după întâlnirea de miercuri cu vicepremierul chinez Liu He. O dată fermă pentru călătoria lui Yellen nu a fost încă stabilită.

Călătoria era așteptată în următoarele luni, data urmând să fie stabilită probabil după vizita personalului Trezoreriei în China, a declarat o a doua sursă.

Yellen și Liu au convenit miercuri să îmbunătățească comunicarea cu privire la problemele macroeconomice și financiare în timpul unei întâlniri „sincere, substanțiale și constructive” la Zurich, prima lor întâlnire în persoană de la preluarea mandatului de către Yellen la începutul anului 2020.

Întâlnirea a făcut parte dintr-un efort mai amplu al Washingtonului și Beijingului de a spori comunicarea bilaterală, după discuțiile dintre președintele american Joe Biden și președintele chinez Xi Jinping în Indonezia, în noiembrie.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Vhina sua economie