x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Întâlnire la nivel înalt Rusia-Germania pe tema situației din Ucraina

Întâlnire la nivel înalt Rusia-Germania pe tema situației din Ucraina

26 Dec 2021   •   19:15
Întâlnire la nivel înalt Rusia-Germania pe tema situației din Ucraina
Sursa foto: Agerpres

Oficialii germani şi ruşi se vor întâlni, în ianuarie 2022, pentru a găsi o soluție la tensiunile politice legate de Ucraina, a declarat pentru Reuters o sursă guvernamentală germană.

Consilierul pentru politică externă al cancelarului german Olaf Scholz, Jens Ploetner, şi negociatorul rus pentru Ucraina, Dmitri Kozak, au convenit să se întâlnească.

Întâlnirile între înalţi oficiali guvernamentali occidentali şi ruşi au fost puţine şi rare, deşi preşedintele american Joe Biden a purtat discuţii cu preşedintele Putin la Geneva.

De la preluarea mandatului în această lună, Scholz a subliniat necesitatea unui dialog cu Rusia în legătură cu consolidarea militară a acesteia la graniţa cu Ucraina, alăturându-se aliaţilor occidentali în susţinerea sancţiunilor în cazul în care Moscova ar invada.

SUA se opune vehement gazoductului Nord Stream 2 și împiedică Germania să colaboreze cu Rusia. Berlinul spune că Nordstream 2 nu are caracter politic şi că este una dintre mai multe conducte care transportă gaz rusesc către Europa.

„Obiectivul părţii germane rămâne acela de a obţine o reactivare rapidă a formatului Normandia”, a declarat sursa guvernamentală germană, referindu-se la discuţiile multilaterale dintre Ucraina, Rusia, Franţa şi Germania.

 

×
Subiecte în articol: germania Rusia ucraina