x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Înţelegere financiară în cazul DSK: Avocaţii cameristei dezmint

Înţelegere financiară în cazul DSK: Avocaţii cameristei dezmint

de Agerpres    |    20 Aug 2011   •   08:21
Înţelegere financiară în cazul DSK: Avocaţii cameristei dezmint

Avocatii lui Nafissatou Diallo, care il acuza pe Dominique Strauss-Kahn de agresiune sexuala, au dezmintit vineri ca ar fi incercat sa ajunga la un aranjament financiar cu apararea fostului director al FMI, pentru a se renunta la ancheta, informeaza sambata AFP.

"Aceasta poveste este falsa. Este un nou atac fara temei impotriva doamnei Diallo si a avocatilor sai, pentru a-i face pe oameni sa uite ca Strauss-Kahn a atacat si a agresat sexual o femeie nevinovata in interiorul hotelului Sofitel", a declarat unul din avocati, Douglas Wigdor, contactat telefonic de AFP.
Vineri, doi jurnalisti americani au afirmat ca procurorul vrea sa afle daca Diallo a incercat sa faca un astfel de aranjament, in cadrul discutiilor secrete cu avocatii lui DSK de la sfarsitul lunii iunie.
Procurorul Cyrus Vance vrea sa stie daca avocatul cameristei a propus, in timpul acestor discutii, sa nu mai coopereze la ancheta, in schimbul unui aranjament financiar, potrivit site-ului The Daily Beast.
Procurorul i-a cerut lui Kenneth Thompson, avocatul lui Diallo, sa furnizeze orice informatie cu privire la astfel de tranzactii, informeaza si Wall Street Journal, citand surse apropiate dosarului. Biroul procurorului, interogat de AFP, a refuzat orice comentariu.

×