x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Interviu din inchisoare - "Intotdeauna va fi un alt Saddam"

Interviu din inchisoare - "Intotdeauna va fi un alt Saddam"

de Ana Ilie    |    20 Dec 2005   •   00:00
Interviu din inchisoare  -  "Intotdeauna va fi un alt Saddam"

Saddam Hussein nu are remuscari, nu se teme ca pedeapsa pentru crimele sale ar putea fi chiar moartea si este convins ca lumea s-ar putea confrunta oricand cu un alt dictator de talia lui. Intervievat de catre redactorii cotidianului britanic The Sun, prin intermediul avocatilor, fostul dictator irakian Saddam Hussein a declarat cu raceala: "Nu ma deranjeaza sa fiu ucis. Intotdeauna va fi un alt Saddam".

Saddam a mai povestit cum a fost capturat de fortele americane in urma cu doi ani. El a declarat, prin intermediul avocatului sau, Ramsey Clark, ca planul sau de evadare a esuat, deoarece a fost tradat. Fostul dictator crede ca trupele americane au folosit substante chimice impotriva sa, in timp ce se afla in tunelul prin care urma sa fuga cu o motocicleta. "Am iesit din cladirea in care ma ascundeam. Am mers printr-o deschizatura. Am coborat in tunel, apoi mi-am pierdut cunostinta", afirma fostul presedinte irakian. "A incercat sa iasa din tunel, dar nu a avut timp. Sustine ca a petrecut cateva minute in acest tunel, nu cateva ore", a adaugat Clark.

Saddam Hussein s-a predat fara rezistenta militarilor americani, care l-au gasit, la 13 decembrie 2003, intr-o ascunzatoare sapata in pamant, de sapte metri adancime, suficient de lata pentru o singura persoana si care nu ducea nicaieri.

"Inainte de a fi capturat, Saddam s-a mutat in fiecare zi in alt loc, organizand miscarea de insurgenta. Dar la fiecare cateva zile revenea in aceasta zona. Acum stie ca a fost o greseala. Probabil ca militarii americani nu ar fi descoperit ascunzatoarea. Li s-a spus despre ea", a adaugat Clark. (Ana Ilie)

×
Subiecte în articol: externe saddam