x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Investiții de 35 milioane de dolari în infrastructura turistică de la Zidul Plângerii

Investiții de 35 milioane de dolari în infrastructura turistică de la Zidul Plângerii

03 Feb 2022   •   20:30
Investiții de 35 milioane de dolari în infrastructura turistică de la Zidul Plângerii

Revenirea turismului după pandemie este un subiect de interes pentru guvernul israelian, care a anunțat în ultima perioadă investitii succesive în infrastructura turistică.

Ministerul Turismului din Israel anunță investiții de 35 milioane de dolari în infrastructura turistică de la Zidul Plângerii.

După aproape un an de granițe deschise cu intermitență, autoritățile din Israel discută despre sprijinirea sectorului turismului prin renovarea infrastructurii turistice dar și prin încurajarea revenirii la muncă a lucrătorilor din turism și în mod special a ghizilor autorizați.

Prin investiții de peste 35 milioane dolari pentru renovarea infrastructurii turistice de la Zidul Plângerii, municipalitatea din Ierusalim si Ministerul Turismului din Israel, își doresc sa faciliteze accesibilitatea la transportul public pentru turiștii care vizitează Zidul Plângerii și accesul persoanelor cu dizabilități.

Ministerul Turismului din Israel va aloca un buget total de 7 milioane de euro pentru revenirea în activitate a ghizilor turistici din Israel. Toate aceste eforturi fac parte dintr-o serie de acțiuni menite să readucă Țara Sfântă în atenția turiștilor din lumea întreagă.

Zidul Plângerii este unul dintre cele mai sfinte și mai importante situri pentru poporul evreu și milioane de turiști din întreaga lume îl vizitează în mod regulat. Planul aprobat de guvern se întinde pe o perioadă de 5 ani, va continua să modernizeze infrastructura necesară sitului și va contribui la creșterea numărului de vizitatori. Un simbol al celor 3 religii ce își au locuri de rugăciune și pelerinaj în Ierusalim, Zidul Plângerii este un segment relativ mic al unui zid de susținere mult mai lung, cunoscut ca „Zidul de Vest”. Zidul a fost inițial ridicat ca parte a extinderii celui de-al doilea templu evreiesc început de Irod cel Mare, într-o zonă cunoscută de evrei și creștini ca Muntele Templului. Zidul are o importanță religioasă pentru musulmani, evrei si creștini deopotrivă. Pentru musulmani deoarece constituie granița de est a Sanctuarului Nobil al Moscheii Al-Aqsa. Pentru evrei importanța este dată de apropierea de Muntele Templului și de faptul că Piatra de Temelie, cel mai sacru loc din credința evreiască, se află în spatele ei. Pentru creștini importanța Zidului este dată de apropierea de locurile sfinte pentru creștinătate și de Biserica Sfântului Mormânt.

Ministerul Turismului din Israel a anunțat oficial că, începând cu data de 9 ianuarie 2022, turiștii de pretutindeni vor putea călători din nou liber în Israel dacă îndeplinesc simultan următoarele condiții: sunt vaccinați cu schema completă sau au avut COVID, nu au trecut mai mult de 6 luni de la imunizarea prin vaccinare sau prin îmbolnăvire, prezintă la intrarea în țară un test PCR negativ efectuat cu cel mult 72h înainte de intrarea în Israel (doar pentru vaccinați, celor trecuți prin boală nu le este solicitat un nou test COVID PCR, ci îl pot arăta pe acela care confirmă îmbolnăvirea în ultima jumătate de an) și sunt de acord să efectueze la sosirea pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, pe cheltuiala proprie, un alt test PCR. Până la sosirea rezultatului sau maxim 24h, în funcție de evenimentul care survine primul, turiștii vor trebui să se autoizoleze la adresa pe care o vor declara.

Adițional, turiștii trebuie să completeze și un formular simplu de localizare, cu maxim 48h înainte de plecarea spre Israel, formular ce conține informații precum data și tipul vaccinului ce le-a fost administrat, persoane alături de care călătoresc sau țări vizitate în ultimele 14 zile. Pentru a fluidiza călătoriile în Israel și pentru a se asigura că turiștii sunt informați corect referitor la cerințele ce trebuie îndeplinite înaintea și în timpul călătoriei, Ministerul Turismului din Israel a creat și o pagină web dedicată condițiilor de călătorie în contextul COVID. Aceasta poate fi accesată pe acest link: https://israelsafe.com.

×
Subiecte în articol: zidul plangerii