x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Irlanda se pregateste de Apocalipsa zapezii!

Irlanda se pregateste de Apocalipsa zapezii!

28 Feb 2018   •   08:59
Irlanda se pregateste de Apocalipsa zapezii!

Irlandezii golesc rafturile magazinelor de produse alimentare, facandu-si importante proviziii de pâine, lapte, apaL se apropie furtuna Emma, care va aduce, conform prognozelor, cele mai importante căderi de zăpadă înregistrate în această ţară din 1982.

 

Codul roşul de zăpadă şi polei a fost anunţat pentru joi pe tot cuprinsul ţării, iar autorităţile au cerut populaţiei să nu plece la drum decât dacă este absolut necesar. Unii locuitori au urmat recomandarile, facandu-si rezerve de hrană, iar fotografiile cu rafturile goale la zona de panificaţie din supermarketuri s-au răspândit pe reţelele sociale.

''S-au inmultit cei care se aprovizioneaza înainte de sosirea furtunii'', a confirmat lanţul de magazine Lidl, precizând că a crescut comenzile pentru a-şi reumple rafturile. La fel a procedat si compania de retail Tesco, atentia fiind concentrata in special pe produse de panificaţie.

Pe Twitter, numeroşi internauţi se amuză de situaţie postând fotografii cu rafturile goale din zona de panificaţie. ''Se pare că locuitorii din Ferrybank şi Slieverue iau lucrurile în serios'', a glumit un utilizator. Hashtagurile #snowmaggedon (''apocalipsa zăpezii'') şi #breadwatch (''monitorizarea pâinii'') s-au răspândit pe reţelele de socializare, iar unele voci ironizează pregătirea exagerată pentru două zile de ninsoare.

Alţii profită pentru a împărtăşi reţete de pâine de casă, utile în caz de penurie, sau pentru a remarca faptul că toate varietăţile de pâine s-au vândut. ''Este un moment important pentru grâul spelta sau cerealele fără gluten, iar oamenii îşi spun că 'până la urmă, este tot pâine''', a concluzionat, cu umor, un irlandez pe Twitter. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Irlanda zăpadă provizii