x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Irlanda renunță la majoritatea restricțiilor anti-COVID

Irlanda renunță la majoritatea restricțiilor anti-COVID

22 Ian 2022   •   21:00
Irlanda renunță la majoritatea restricțiilor anti-COVID

Premierul irlandez, Michael Martin, a transmis vineri ridicarea cu începere de a doua zi a majorităţii restricţiilor sanitare încă în vigoare în ţară, anunta AFP.

Potrivit prim-ministrului, un raport recent "confirmă că rata de infectare este în scădere şi că toţi indicatorii pe care ne bazăm deciziile se îndreaptă în direcţia bună".

"Am depăşit furtuna (variantei) Omicron", şi-a exprimat el bucuria, adresându-se irlandezilor: de aceea "nu mai este justificat să menţinem majoritatea restricţiilor actuale".

De sâmbătă, orele 06.00 GMT, barurile şi restaurantele nu vor mai fi obligate să-şi închidă uşile la miezul nopţii şi nu va mai fi necesar certificatul de vaccinare, la fel şi pentru barurile de noapte şi alte locuri de distracţie.

Prim-ministrul a avertizat că aceste "schimbări vor duce probabil la o creştere temporară a infecţiilor pe termen scurt". "Dar impactul acestei creşteri va fi limitat de gradul de vaccinare în rândul populaţiei", a subliniat el.

Ţară cu o populaţie de 5 milioane de locuitori unde aproape 90% dintre cei peste 12 ani sunt complet vaccinaţi, Irlanda a înregistrat vineri 6.597 de cazuri pozitive, potrivit ultimelor date oficiale. Pandemia a făcut peste 6.000 de victime acolo, mai scrie AFP.

×
Subiecte în articol: Irlanda restricții anti-COVID