x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israelul propune Hamas o încetare a focului de două luni pentru a-și recupera ostaticii

Israelul propune Hamas o încetare a focului de două luni pentru a-și recupera ostaticii

de Redacția Jurnalul    |    23 Ian 2024   •   10:45
Israelul propune Hamas o încetare a focului de două luni pentru a-și recupera ostaticii
Sursa foto: Hepta

Israelul a oferit Hamas o încetare a focului de două luni ca parte a unui posibil acord privind ostaticii, a relatat luni Axios, preluat de CNN, citând doi oficiali israelieni anonimi.

Ar fi „cea mai lungă perioadă de încetare a focului pe care Israelul a oferit-o Hamas de la începutul războiului”, a scris reporterul Axios, Barak Ravid, care este și analist CNN.

Propunerea israeliană ar prevede eliberarea tuturor ostaticilor rămași și a cadavrelor ostaticilor în mai multe etape, în schimbul deținuților palestinieni încarcerați în Israel, potrivit raportului.

De asemenea, Israelul și-ar muta forțele în afara principalelor centre populate și ar permite „o întoarcere treptată a civililor palestinieni în orașul Gaza și în nordul Fâșiei Gaza”.

Propunerea vine după ce premierul israelian Benjamin Netanyahu a respins apelul Hamas de a pune capăt războiului în schimbul eliberării ostaticilor deținuți în Gaza, în timp ce se confruntă cu o presiune publică tot mai mare pentru a-i aduce acasă pe prizonieri.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Israel hams gaza Benjamin Netanyahu