x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israelul intensifică apărarea antiaeriană, din cauza riscurilor generate de drone iraniene

Israelul intensifică apărarea antiaeriană, din cauza riscurilor generate de drone iraniene

26 Oct 2021   •   18:26
Israelul intensifică apărarea antiaeriană, din cauza riscurilor generate de drone iraniene

Armata israeliană va instala sisteme antiaeriene suplimentare, în principal în nordul Israelului, în contextul riscurilor din ce în ce mai mari generate de dronele militare de fabricaţie iraniană, informează cotidianul The Times of Israel.

În prezent, armata israeliană dispune de sisteme antiaeriene fixe în anumite zone, astfel încât să poată proteja spaţiul aerian. În situaţii de criză, Forţele Aeriene israeliene transferă sisteme antiaeriene şi balistice mobile în zone cu riscuri majore.

Însă, în următorii doi ani, armata israeliană va monta sisteme antiaeriene fixe în diverse zone, în principal în nordul ţării.

Noile riscuri sunt reprezentate de drone militare de fabricaţie iraniană care au ajuns la grupuri islamiste proiraniene din Orientul Mijlociu. Organizaţia islamistă şiită Hezbollah, susţinută de Iran, este activă în sudul Libanului, la frontiera cu Israelul.

Contracararea atacurilor cu drone este mult mai dificilă decât cele cu avioane de vânătoare sau decât cele cu rachete, întrucât dronele zboară la altitudini mai joase şi au traiectorii imprevizibile.

(sursa: Mediafax)

×