x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ISRAELUL se pregăteşte de RĂZBOI! Ordinul primit de rezervişti

ISRAELUL se pregăteşte de RĂZBOI! Ordinul primit de rezervişti

08 Iul 2014   •   17:29
ISRAELUL se pregăteşte de RĂZBOI! Ordinul primit de rezervişti

 Israelul a autorizat mobilizarea a 40.000 de rezervişti în cadrul unei posibile ofensive terestre împotriva Fâşiei Gaza, a informat marţi presa israeliană, relatează AFP şi DPA.

Această decizie a fost luată de cabinetul de securitate condus de Benjamin Netanyahu, la câteva ore după ce armata a lansat un important atac aerian împotriva grupării palestiniene Hamas în Gaza pentru a opri tirurile de rachete asupra teritoriului israelian.

Un important responsabil israelian a declarat marţi că armata este gata pentru toate opţiunile, inclusiv pentru o ofensivă terestră pentru a opri aceste tiruri de rachete.

'Armata pregăteşte o serie de opţiuni, inclusiv o invazie sau o ofensivă terestră' împotriva enclavei palestiniene controlată pe planul securităţii de mişcarea islamistă Hamas, a precizat el, sub rezerva anonimatului.

'Atacurile aeriene nu constituie decât o etapă. Operaţiunea nu are o limită de timp', a avertizat la rândul său un purtător de cuvânt al armatei, Peter Lerner.

Armata israeliană a lansat mai multe ofensive din 2006 în Fâşia Gaza. Ultima a avut loc în perioada 14-21 noiembrie 2012 şi s-a soldat cu uciderea a 177 de palestinieni, majoritatea civili.

×