x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Italia: 1 Mai, dedicat românului care a murit muncind

Italia: 1 Mai, dedicat românului care a murit muncind

de Carmen Plesa    |    29 Apr 2010   •   00:00

Ziua de 1 Mai va fi dedicată, în localitatea italiană Molise, românului Gheorghe Radu, mort pe câmpul agricol unde muncea, în iulie 2008.

Autorităţile din Molise vor organiza la 1 Mai o ceremonie religioasă, urmată de depunerea unei coroane de flori la locul în care, la 29 iulie 2008, Gheorghe Radu, un român de 35 de ani, a fost găsit mort.
Gheorghe Radu era un imigrant legal, care venise din România în căutarea unei vieţi mai bune pentru el şi familia sa - scrie Prima Pagina Molise.

"Muncea pentru un salariu de mizerie, sub soarele verii, îşi câştiga cinstit banii, dar a fost lăsat să moară singur, la o margine de drum."
La 2 februarie, Asociaţia Tedeschi le-a înmânat Mariei şi Valentinei Radu, soţia şi fiica muncitorului decedat, o medalie de merit în memoria lui Gheorghe, "pentru că nu s-a mai întâmplat nicăieri în lume ca un om să fie lăsat să moară la muncă, fără ca cineva să încerce să-l ajute".

După ceremonia care va fi dedicată sâmbătă românului, în Piaţa Nuova Cliternia, din Molise, va fi organizată o dezbatere publică cu tema: "1 Mai şi dreptul la muncă".

"Cum se poate ca într-un stat «dezvoltat» din anul 2010, mii de persoane să moară în accidente la locul de muncă? E normal ca atâţia muncitori în agricultură, majoritatea străini, să fie nevoiţi să lucreze pe câmpuri asemenea unor sclavi?", acestea sunt doar o parte din întrebările la care se va căuta răspuns la dezbaterea organizată de autorităţile şi asociaţiile locale.

×
Subiecte în articol: diaspora